“Mis kasu on raamatust,” mõtles Alice, “kui selles pole pilte ega vestlusi?” Lewis Carroll

lutikadPeategelane lutikas Ludvig elab perega lennujaama pagasiruumis laiska ja lõbusat elu. Ühel heal päeval ilmub pagasiruumi salapärane pakk, kus sees keegi uriseb. Kastist leiavad lutikad taksikutsikas Robi, kes kiiresti lutikatega sõbraks saab. Koos hakatakse otsima koera peremeest.

Robi peremees härra Tangens leitaksegi direktori kabinetist, kus selgub, et tegu on puhtuseinspektoriga, kes plaanib lennujaamas viia läbi puhtusekontrolli ja teha putukatõrjet.

Nüüd algab tõeline seiklus, sest allaandmine pole lutikate stiil – aeg on olla kaval ja tegutseda! Kutsutakse kokku lennujaamas elavate sitikate ühendkogu, et leida võimalus ühine kodu päästa.

See on lugu julgusest ja ühekoos tegutsemise jõust ja sõprusest ning nalja saab samuti kuhjaga.

Lusti lisavad raamatule Kaspar Jancise illustratsioonid. Lugu saavutas ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev 2014. aasta lastejutuvõistlusel I koha. Kairi Look on varem avaldanud raamatu “Leemuripoeg Ville teeb sääred” ning äsja on temalt ilmud jõuluraamat “Peeter, sõpradele Peetrike”. Rahva Raamatu blogis kirjutab Kari Look oma salajasest hobist – raamatuloomade kogumisest.

http://blogi.rahvaraamat.ee/2014/11/12/kuidas-koguda-raamatuloomi-ehk-lennujaama-lutikad-ei-anna-alla-autori-lemmikraamatud/

Anu Amor-Narits

Lisa kommentaar

Sildipilv