“Mis kasu on raamatust,” mõtles Alice, “kui selles pole pilte ega vestlusi?” Lewis Carroll

hauaroovlidReeli Reinausil on jällegi õnnestunud kirjutada muhe ja põnev lasteraamat. Raamatu peategelaseks on poiss Päär, kellel on elus mitmeid unistusi ja eesmärke. Kolm kõige olulisemat neist – põgeneda kodust, leida endale tõeline sõber ja lasta teha endale vinge tätoveering. Etteruttavalt võib öelda, et kodust põgeneda tarvidust ei ole, sest seiklusi jagub suvevaheajaks niigi ja tõelised sõbrad Päär endale leiab. Tätoveeringu jaoks on poiss veel ilmselgelt liiga noor. Pääri suureks üllatuseks saab ta endale uueks sõbraks tüdruku nimega Ingel ja Juliuse, kes varem koos teiste klassikaaslastega Pääri kiusas.

Pääri perekond koosneb värvikatest tegelastest. Tema isa on usunditeadlane, kes uurib, mida vanaaja inimesed uskusid ja kuna ta on teadlane, viib ta pidevalt läbi kummalisi katseid, et näha, kas uskumustel mingit teaduslikku alust on. Pääri ema on toidublogija, kes pidevalt põnevaid toite teeb, et need üles pildistada, blogisse panna ja oma perele sisse sööta.
Nende pere juures elab ka isa noorem õde tädi Anne. Anne on kirjanik, kes pole veel ühtegi raamatut kirjutanud.

Olulist rolli laste seiklustes mängib kunstnik Voldemar, kes maalib pilte tulevikust, unes nähtud ennustuste põhjal. Tõeliselt põnevaks ja isegi kriminaalseks läheb lugu siis kui selgub, et vaid Päär ja tema sõbrad saavad päästa hauaröövlite küüsist Rootsi kuninga kadunud haua, ent enne tuleb see haud üles leida.

Seiklusi ja üllatusi jagu raamatus rohkesti päris lõpuni välja ning loomulikult ei saa kiitmata jätta ka Ott Vallku suurepäraseid illustratsioone.

Anu Amor-Narits

Lisa kommentaar

Sildipilv